fredag 10 oktober 2014

Ett slags erkännande


Kan ej påminna mig om att jag sänt manusen till Gulag, Inc. och Gulag, Inc. II till Bonniers. Jag är helt säker, för de brukar vilja ha in papperskopior. Nyligen sände jag manus till en rad mindre förlag, över nätet - men inte till Bonniers.

Ändå får jag ett svar och utlåtande från en man från Bonniers. Jag kan bara tänka mig att någon av de mindre förlagen använder sig av en man från Bonniers, någon som extraknäcker, kanske. Hur som helst, jag fick ett svar, det var negativt, men med ett utlåtande.

Det måste anses vara lite speciellt när man får utlåtande från någon från Bonniers, det sker inte allt för ofta i relation till alla de tusentals manus som ramlar in varje år. Mitt utlåtande är huvudsakligen positivt, även om det inte blir någon utgivning - hade jag förväntat mig det om jag visste att Bonniers var med?

Mannen från Bonniers säger att Gulag-böckerna har en god grund, att både handling och karaktärer håller. Man behöver dock något alldeles extra för den internationella marknaden - så långt har aldrig jag tänkt mig. Dessutom bör handlingen ha ett snabbare tempo. Det överraskade mig, men jag tar mig till detta som konstruktiv kritik.

Hur vore det att slå ihop Gulagerna till en bok? Är det möjligt?

Fick något att tänka på där. Är på rätt väg, tycker Bonniers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar