fredag 23 februari 2018

Vapen och främlingar


Amerikanska media sprider statistiken att det sedan nyåret 2018 utförts 18 skolskjutningar i USA. En fruktansvärd siffra. Det är dock inte sant. Rätt siffra är 3, det var tre händelser som passade in i definitionen School Shooting, d.v.s. detsamma som en massaker. De övriga 15 incidenterna var allt annat, såsom självmord, oförsiktighet, olyckshändelser och dumhet, de allra flesta utan vare sig kroppskada eller förlust av liv som resultat. I statistiken finns även utbildningar inkluderande skjutvapen. Fake News m.a.o.

Det finns anledning att titta närmare på två stora och mycket viktiga fenomen i den amerikanska realiteten av idag, vapen och olaglig invandring. Båda är som gigantiska elefanter i påfallande trånga utrymmen, som opinionsbildningen gör sitt bästa för att slippa redovisa, eller väljer att förvirra. De har båda betydelser i det väsentliga valåret 2018, invandringen mer påtagligt så än vapnen, men de är lika potentiella. I år är det Midterm Elections i USA, nästan hela kongressen och många flera lokala positioner skall väljas.


USA: s vapenägare röstade på Trump 2016. Under ytan var frågan om amerikanernas vapen en som fick människor att gå och rösta. Demokraternas krig mot vapenägandet under Barack Obama slog tillbaka mot dem med råge. Det blev en av dessa stora misstag som den amerikanska vänstern gjorde och de kommer aldrig att förlåta folket för det. Kriget fortsätter oförtrutet, inte bara med falska nyheter och statistik, utan även med vad som kan betraktas som politiskt taskspel.

Den illegala invandringen tjänade under valet 2016 ungefär som Sverigedemokraterna i Sverige. Åtminstone var det så media framställde det, till Trumps nackdel. Det bidrog givetvis till hans seger, men frågan blir ytterst komplicerad när nu presidenten föreslagit den mest generösa invandringsreformen i amerikansk historia och hans belackare fortfarande säger att han har fel. 1.8 miljoner illegala invandrare skall få stanna i USA, inte ens Obama kunde komma upp med något liknande. Hur går den ekvationen ihop?


Nikolas Cruz, den senaste skolmördaren, den här gången i Florida, var känd hos FBI. Larmsignalerna hade hörts, både skola och lokal polis hade pekat på instabilitet hos Cruz, tecken som pekade åt ett håll. FBI är samordnare i de här sammanhangen och det är på deras initiativ som saker skall ske. Det gjorde inte det och elaka tungor menar att FBI var allt för upptagen att konspirera mot Trump för att agera mot Cruz. Plumpheten i detta påstående har faktiskt viss bärkraft.

Varför är FBI samordnare i denna fråga? Därför att Washington DC lyft den till deras nivå, trots att skolskjutningar är en mycket lokal angelägenhet som kräver fingertoppskänsla, inkluderande inte enbart polis, utan även andra myndigheter, som skola och socialtjänst. Washington DC, tillsammans med media, har de senaste decennierna vridits allt mer mot vapenkontroll och skolskjutningar. Dock inte i frågan vapen och gatuvåld, trots att det fenomenet är betydligt dödligare än skolskjutningar. I fallet gatuvåld är FBI dessutom inte alls lika inblandad. Varför?

Den olagliga invandringen till USA, huvudsakligen genom Mexiko från hela Latinamerika, berör ca 11 miljoner individer. Det är alltså mer än ett helt Sverige som lever olagligt i USA och statistiken talar sitt tydliga språk. I dess kölvatten kommer ökad kriminalitet, ökat våld och sociala problem. Den amerikanska vänstern har velat lösa detta genom multikulturalism och humanitär stormaktstänkande, d.v.s. genom allmän amnesti. De har överallt där de har inflytande och makt skapat s.k. Sanctuary Cities, platser där de olagliga inte bara kan leva ostört från federal lag, utan också legitimeras med dokument som de kan använda i övriga landet.


I fallet Kalifornien har det nu i praktiken blivit en Sanctuary State, en stat med allt tyngre skattebörda och allt större sociala klyftor. Hela 11 procent av folket lever under USA: s nivå för fattigdom, samt det sker en massiv flykt av medelklass, till förmån för kringliggande stater och Texas. Det är här den ignorerade frågan om gatuvåld och vapen kommer in, men inte frågan om skolskjutningar. Samt, varför är inte FBI samordnare av gatuvåld, knappt ens heller ATF, Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives?

Samtidigt: Den amerikanska vänstern slåss med näbbar och klor för att lagar om id-handlingar, d,v,s, bevis på medborgarskap, inte skall införas för allmänna val i USA. Dessa handlingar avkrävs i alla andra sammanhang där identitet behövs styrkas, men inte i allmänna val. Detta är så viktigt att vänstern t.o.m. hävdar att det skulle allvarligt försvåra för svarta att rösta, som om de var för dumma att äga en id-handling. En solklar rasistisk ståndpunkt, men en som media inte lägger sig i. Varför?

I Europa har man den synen på USA att vapenvåldet är ett allmänt problem, jämt fördelat över hela landet. Den synen är aktivt underbyggd av media, nyheter, film och TV från USA. I verkligheten är det inte så. Den höga mordstatistiken i USA är strikt ett lokalt problem. Ta bort de 10 mest infekterade platserna i Amerika, samtliga urbana, tätbefolkade områden och USA hamnar långt ner i den lägre nivån i internationella jämförelser. Större delen av nationen USA har en mordstatistik lägre än t.o.m. Skandinavien.


Svaret på frågan varför FBI är samordnare av skolskjutningar och att just detta är en mycket het sak i media, men alls inte så i frågan om det beväpnade gatuvåldet, är helt och hållet politiskt. Eftersom gatuvåldet drabbar platser styrda av den politiska vänstern sedan decennier tillbaka och de flesta av dem har status som Sanctuary Cities, inklusive hela Kalifornien, så undergrävs den frågan både politiskt och massmedialt. Obama-administrationen drog undan FBI: s intresse i detta sammanhang. I frågan skolskjutningar så drabbas där i första hand vit medelklass utanför de aktuella områdena och där, i det senaste fallet, har det allt mer politiserade FBI dragit sig undan sitt ansvar.

På samma sätt är Sanctuary Cities och Kalifornien oerhört väsentliga för den amerikanska vänstern. Presidentvalet 2016 visade tydligt att deras fotfolk inte räcker till. Många röstade med fötterna, men samtidigt röstade fler svarta och latinamerikaner för Trump än för någon republikansk kandidat tidigare. Vänstern behöver importera fler av sina väljare, de måste tillföras alla former av id-handlingar som kan blidka de slappa amerikanska vallagarna. Mycket av denna hantering faller utanför federal lagstiftning. Det senaste guvernörsvalet i Alabama, en mycket tight vänsterseger, drabbades av exakt detta inflytande.

Att denna hantering leder till mera vapen och våld i vänsterns fredade områden är något som effektivt trycks ner av media och aktivt ignoreras inte bara av den politiska vänstern, utan även av köpta republikaner. Samtidigt är avväpningen av amerikanerna oerhört viktig för vänstern. De måste skapa ett våldsmonopol i USA, liksom i Europa, för att kunna härska obehindrat. Det är en dröm hos de progressiva politiska krafterna i USA sedan tidigt 1900-tal. Ett obeväpnat folk är betydligt enklare att styra, se bara på Europas 1900-tal.


Just därför är skolskjutningarna i USA media-porr idag, därför är just detta så viktigt för vänstern i kampen mot vapnen. Så viktig att man med den senaste skjutningen i Florida kan börja tala om nästan regisserat förfarande från myndigheter och media. Kan det vara så?

Trump-administrationen har minskat den olagliga invandringen redan innan någon mur byggts. De är i full färd med att lagföra Sanctuary Cities utifrån federal lagstiftning i syfte att stoppa dem. De jobbar även för att införa krav på id-handling vid allmänna val. Trump har hotat Chicago med att sätta in federal polis i det nästan krigsliknande tillståndet på deras gator och han har presenterat en rad åtgärder för att hindra ytterligare skolskjutningar. Framför allt, han har pekat ut vänsterns ansvar och medias falskhet.

Någon som undrar över varför Trump hatas så intensivt och varför du, som läser detta på svenska håller med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar